Новини

    Міжнародний день рідної мови

    21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки й передачі досвіду наступним поколінням.



    З метою виховання  в учнів любові до української мови в навчально-виховному комлексі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія №2" було проведено ряд заходів.

    Учні 5-А класу (учитель Шутак Т.С.) позмагались у вікторині "Подорож у країну мовознавства", ознайомились з історією святкування цього дня.

    Учасники дебатного клубу "Freedom" (учні 9-Б, 11-А, 11-Б класів) під керівництвом учителя української мови Кудирко І.О. провели публічний турнір щодо тези "Для популяризації української мови потрібні зміни правопису". Школярі показали знання основних змін правопису в редакції 2019 року.

    Учителі української мови та літератури Григорук Н.Д, Кудирко І.О. у фойє НВК організували виставку-колаж "Правильно розмовляти українською  - запорука успішності". Учні та їхні батьки, працівники закладу ознайомилися з крилатими фразами видатних українських митців, а також з правилами вимови найуживаніших слів у повсякденному житті.

    Учні НВК взяли участь у загальношкільному мовознавчому квесті "У гонитві за оцінкою!", організованому вчителем української мови та літератури Григорук Н.Д. Виконавши одне з п’яти завдань, учні отримали право на підвищення поточної оцінки на два бали. Учасники, які виконали правильно три, чотири чи п’ять завдань, отримали найвищі бали. Активно долучилися до квесту  учні 2(6)-Б класу та учні 5(9)-В класу.

    Члени гуртка "Літературна студія" (керівник Григорук Н.Д.) підготували спеціальний випуск газети "School life" до Міжнародного дня рідної мови, у якій представили вірші та висловлювання про українську мову.

     



    21.02.2020 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ