Новини

    Цікавий світ професій

        Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ.

     



     

    Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи! У цьому навчальному році він проходив з 17 лютого  по 21 лютого

      Протягом тижня відбулися цікаві заходи в учнівських колективах. Їх режисерами-постановниками виступали класні керівники і батьки. Ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цей тиждень справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих.

       Перший день (17.02.2020)   В коридорі на панелях були оформлені виставки  творчих робіт «Яку професію обрати?..», де діти проявили художнє уявлення, творчу фантазію, високий естетичний смак.

      У холі школи була оформлена фотовиставка, яка  познайомила з професіями батьків учнів нашої школи.

     

      Різноманітні та незвичайні професії, зацікавили не тільки учнів початкової школи, а й учнів старшої школи.

      У понеділок 3-Б клас (класний керівник Коваль Т.В.) відвідали шкільний музей. Тема екскурсії "До джерел народних ремесел". Учитель історії Коваль О.І. ознайомив учнів з професіями гончара, коваля, різьбяра, столяра, вишивальниці.  Учні з задоволенням слухали розповідь учителя, з цікавістю розглядали експонати, тримали в руках стародавній глиняний посуд, вироби з дерева, колиску, яка сплетена з рогози.  Веселі й задоволені діти повернулися до класу.

       Учні 1-Б (класний керівник Ясінська Т.В.) провели вікторину  "Назви професію"

      Другий день тижня (18.02.2020)

      Учні 2-Б класу (класний керівник Карпенко А.М.)  були активними учасниками тижня початкових класів «Цікавий світ професій». Була проведена гра – подорож , вікторина , загадки. Діти дізнавались про різні типи професій, трудові дії, знаряддя праці.

      Учні 3-В класу (класний керівник Поберецька О. В.) побували на екскурсії в ПриватБанку.  Дітей гостинно зустріла  Позичанюк О. Г., керівник відділення. Хлопчики та дівчатка  отримали урок фінансової грамотності від фахівця відділення банку Мельник М.Г.. Під час екскурсії учні познайомилися з основними банківськими професіями: менеджера банківської сфери, касира-операціоніста, спеціаліста з обслуговування клієнтів.  Наостанок учням були видані сертифікати, які дозволять без зайвих проблем разом з батьками отримати карту Юніор, а також самостійно й розумно розпоряджатися коштами. За словами учнів, екскурсія була дуже корисною, адже вони дізналися багато цікавої інформації.

      Учні 4-Б класу (класний керівник Оніщук Н.С.) побували на екскурсії в магазині, який відкрила приватний підприємець - мама  учня, Савчук Катерина Сергіївна. Діти познайомилися з професією «продавець» та «приватний підприємець».

      Катерина Сергіївна розповіла про свою професію цікаві факти. Ніхто не може точно сказати: звідки взяла свій початок професія продавця. Відомо одне, що вона з'явилася ще до виникнення грошей. У  далекі часи люди обмінювалися  товарами, з часом стали утворюватися ринки, а разом з ними і товарно-грошові відносини.

       Продавець, перш за все, психолог. У будь-якій ситуації він повинен бути стриманим і терплячим. Одне з найважливіших його вмінь, це вміння спілкуватися.

        4-А клас (класний керівник Міляновська О.В.) Проведена гра-квест «Цікавий світ професій від А до Я» являла  собою мандрівку по різних станціях міста майстрів, де діти знайомилися з  представниками різних професій. Учні виконували різні завдання: розгадували кросворд, загадки, підбирали прислів’я про професії.  Діти розповідали  про професії своїх батьків, міркували про те, ким би хотіли бути. Готуючись до проведення тижня, учні дізналися, які прізвища походять від назв професій, виготовили свої майбутні візитівки.

       18 лютого учні 1-В класу (класний керівник Козоріз Н.В.)  знайомились із різними видами професій. Перед ними стояло завдання об’єднавшись у групи віднайти речі і довести навіщо вони потрібні саме даній професії.

      3-А клас (класний керівник  Чорна О.А.) В гості до мами- бухгалтера. З циклу "Професії наших батьків".

      Третій день тижня (19.02.20)

      Відбувся благодійний ярмарок домашньої випічки, мета якого – збір коштів на добрі справи. В ролі продавців були учні 3-4 класів (класні керівники Чорна О.А., Коваль Т.В., Поберецька О.В., Мільновська О.В., Оніщук Н.С., Кіт І.І.), а 1-2 були покупцями.

     Кількість та різноманіття смаколиків задовольнили б будь-якого гурмана – торти, пироги, тістечка, печиво, пряники найрізноманітніших видів та форм, булочки, трубочки, сирники, цукерки, зефір – чого тільки не було.  Активними учасниками стали і батьки, велика подяка матусям, які погодилися «побути в ролі продавців», допомогли реалізувати принесену дітьми випічку.

      У  1-Б класі (класний керівник Ясінська Т.В.) відбулося  знайомство з професією "Продавець"

     

     

     

      2-А клас (класний керівник Юрчишина Н.І.) був дуже активним. Вони провели цікаву гру-подорож «Світ професій», яка включала в себе різноманітні завдання, виконавши які, команди могли рухатися далі. Учні показали, які вони ерудовані, кмітливі, допитливі, відповідальні.

      Четвертий день тижня (20.02.20)

       Учні 3-А класу класний керівник О.А. Чорна,  4- В класу І.І. Кіт ушанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Юні українці розуміють, що це не просто святий обов’язок, а прояв шани і гордості за справжніх героїв.

       20 лютого з учнями 2-В класу (Кл.керівник Т.С.Мельник)  проведено зустріч з лікарем- отоларингологом Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Притулою Дмитром Володимировичем.

      У цікавій та доступній формі лікар розповів про свою професію,  продемонстрував інструменти та прилади. Розповів про прості та ефективні методи профілактики та запобігання захворювань ЛОР-органів, показав прийоми захисту та профілактичні фізичні вправи,  продемонстрував прийоми правильного користування  ватяними паличками.

      20 лютого з учнями 2-В класу (Кл.керівник Т.С.Мельник)  проведено урок-драматизацію із музичним керівником ДНЗ №3 «Сонечко» м.Гнівані  Сідоровою Вірою Миколаївною.

      Цікава вікторина про професії, музично-ритмічні драматизації та ігри, створення справжнього ансамблю та гра на музичних інструментах неабияк здивували та поповнили скарбничку знань та вмінь дітей.

      У 1-Б класі (класний керівник Ясінська Т.В.) створювали  портрет шеф-повара.

      П’ятий день тижня (21.02.20)

     Для учнів 2-Б класу (класний керівник Карпенко А.М.) було проведено майстер-клас «Професія- перукар»  до учнів завітали  майстри перукарської справи, якірозповіли про свою професію і продемонстрували  модні дитячі зачіски  як святкові, так і повсякденні варіанти, як на короткі, так і довгі локони. Мама Лізи Герасимчук розповіла учням про свою професію, навіть  декільком дівчаткам і хлопчикам зробила зачіски, відповідала на запитання учнів. Такий захід у дітей викликав почуття поваги до працюючих, прагнення сумлінно працювати , бути відповідальними . Захід дуже дітям сподобався .

      У 4-В класі (класний керівник Кіт І.І.) відбувся «Майстер – клас перукаря чоловічої стрижки» Мотаки Олени Миколаївни, яка розповіла про свою професію.

       У 1-А класі (класний керівник Мисечко А.А.) творчий підхід допоміг  зробити цей тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Конкурси, ігри, змагання, нестандартні уроки формували в учнів спостережливість, кмітливість та креативність. Активну участь брали батьки учнів.  Цікаво майстер-клас провела мама Швець Інни - Мар’яна Олександрівна. Діти із задоволенням виготовляли своїми руками прикраси для ручок. Мама Палажченка Михайла- Тетяна Іванівна розширила знання учнів про красу музики, розучила нову руханку і в ігровій формі перевірила учнів про значення музики в житті людини. Дуже швидко перевірила знання учнів з англійської мови мама Кліменка Тимура-Анаіт Абгарівна. Діти чітко називали кольори, шкільне приладдя та пори року. Не могли відвести очей учні від мами  Тітарова Ростіка-Надії Григорівни, адже вона працює в поліції і прийшла у формі. Вона змістовно розповіла про булінг, дорожні знаки, правила поведінки в школі та пригостила дітей цукерками. 

      Я щиро дякую батькам, які долучились до роботи школи і розширили знання учнів про професії і важливість кожної.    

      21 лютого 2020 року учні 2-В класу ( кл.керівник Мельник Т.С.) відвідали салон-магазин меблів «ПетроПоль». Юні відвідувачі ознайомились із технологіями виготовлення меблів, організацією виробництва, умовами праці та професіями, представленими на підприємстві. Цікавою є можливість створення дизайн-проекту меблів, яку дітям продемонстрували наочно. Про все цікаво і доступно розповіла консультант-продавець Марія  Ігорівна Трач.

      Щира подяка усім працівникам магазину, адже не обійшлося без подарунків та сюрпризів.

      3-А клас (класний керівник Чорна О.А.) Мама- вчителька. З циклу "Професії наших батьків".

      3-В клас (класний керівник Поберецька О.В.)  Тема заходу «Хто такий Волонтер?», дізналися про те, що  волонтерство є формою благодійності. Волонтер - фізична особа, яка добровільно здійснює соціально спрямовану неприбуткову діяльність шляхом надання волонтерської допомоги.

       Школа – це велика родина. Діти в родині – це, поза сумнівом, щастя. А коли ці діти ще й талановиті, то це щастя, помножене на їх кількість.

       Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ними радіє успіхові кожного.

        Продемонструвавши свою роботу під час проведення тижня початкових класів , учителі  ще раз довели, що вони є справжніми фахівцями своєї справи, а учні школи – талановиті, розумні, активні і допитливі. Тиждень початкових класів став яскравою сторінкою шкільної родини.

        Голова методичного об’єднання учителів початкових класів Поберецька О.В. 



    24.02.2020 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ