Новини

    Легенди рідного краю

    4 січня 2021 року, напередодні Різдва, вихованці гуртка "Джура" здійснили похід до Черленківського замку, який знаходиться в селі Селище.



    Юні дослідники рідного краю дізнались дуже багато про цю пам'ятку історії та культури. Колись тут було трипільське поселення, пізніше, у період черняхівської культури - укріплене місто. 

    В період Середньовіччя будується замок, як укріплення на переправі. Його споруджували українці та литовці, які перемогли військо Золотої Орди у 1362 році. У 1448 році Черленків стає вільним містом, отримавши Магдебурзьке право.

    Замок став основою великого міста як першої столиці Східного Поділля. Він пережив напади ворогів та інші потрясіння. Втративши воєнне значення, Черленків перетворюється на цивільне поселення та монастир.

    Останніми власниками була родина Щеньовських.

    Місцеві мешканці розповіли учням багато цікавих легенд про цей замок. Ці легенди доповнили краєзнавці Добачевський М.М. та Коваль О.І.

     



    07.01.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ