Новини

    Уроки мужності

    До Дня Героїв Крут учителі Худа Л.Г. та Коваль О.І. провели уроки мужності на прикладі Демида Григоровича Бурка, учасника бою під Крутами, нашого земляка.



    Ім'я Демида Бурка стало відомим завдяки кропіткій роботі юних краєзнавців та вихованців гуртка "Джура", вони дослідили його життєвий шлях від села Пирогова, де він народився та до Штутгарта, де він відійшов у вічність. Демид Бурко  - унікальна постать новітньої історії України. Закінчив чотири навчальні заклади, був учителем, священником, військовим діячем, волонтером, філософом, прожив довге, але складне життя. Більшовицька влада тричі засуджувала його до смерті, але Бог врятував його і дав довге життя. Він вижив під Крутами, воював за волю України у складі УНР до 1920 року. Був фундатором української автокефальної православної церкви. Працював у школах Латанець, Боярки та інших містах і селах Правобережжя. Краєзнавці зібрали цінний матерал про його життєвий шлях та презентують їх на різних заходах.



    01.02.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ