Новини

    День 2 Тижня історії

    09 лютого 2021 року в ОЗО"НВК"ЗЗСО І-ІІІст.-гімназія №2"" м.Гнівані в рамках Тижня  історії  учителем Ковалем О.І. було проведено конкурс для  здобувачів знань 5-11 класів «Банк історичних ідей», за умовами якого потрібно було внести свої ідеї та пропозиції щодо вирішення глобальних проблем людства, України та рідного міста, визначити своє місце та роль в історії. Для цього потрібно внести письмові пропозиції до імпровізованого банку. Переможці будуть оголошені наприкінці тижня.



    Здобувачі знань та вихованці школи-гімназії активно долучились до участі в заочному турі ХХХІІ-ї обласної олімпіади «Моя Вінниччина». Вони дають відповіді на цікаві запитання з історії рідного краю. Переможці стануть учасниками очного туру олімпіади. Слід зазначити, що наша школа-гімназія бере участь у цій олімпіаді вже понад двадцять років.

    Вихованці гуртків «Джура» та «Історичне краєзнавство» підготували виставку «Відомі гніванчани», яку вже відвідали учні початкових та середніх класів. Виставка містить цінні матеріали про героїв різних періодів історії – вчених, військових, спортсменів, учителів, меценатів.

    Відкрите заняття гуртка.

    В кабінеті краєзнавства проведено відкрите заняття гуртка на тему «Історія хліба». Хліб – усьому голова! Це зрозуміли наші предки вісім тисяч років тому, коли з’явився хліб. Для того, щоб він з’явився на столі потрібно засіяти благодатну землю зерном. В музеї школи є зерно(двозернянка), якому понад 600 років, знайдене у селі Шевченкове Жмеринського району. Вихованці гуртка тримали в руках експонати, якими колись користувались люди: ціп, серп, косу, в’юрок, нецки, дечко, без яких неможливо виробити хліб. Поринувши в далеку епоху, вони дізнались, що колись хліб був без дріжджів. Мати випікала хліб на цілий тиждень і на полиці був хліб не тільки для родини,  а й для нужденних.

    День інтернаціоналіста.

    Юні історики підготували виставку експонатів шкільного музею для проведення зустрічі із учасником військових дій у Афганістані Дроздом М., яка відбулась в актовій залі школи.

     День історичної поезії.

    Юні поети 9-х класів декламували вірші на історичну тематику, розповідали цікаві факти з історії України, зокрема про Краснянську битву, яка відбулась 370 років тому. В ході цієї битви загинув Брацлавський полковник Данило Нечай. Учитель Коваль О. І. присвятив йому вірш «Посвята». Захід супроводжувався виконанням історичних дум.  

     



    09.02.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ