Новини

    Тиждень іноземних мов

    З 24.01 по 28.01 2022р. в ОЗО «НВК « ЗЗСО І – ІІІ ст. – гімназія №2»» проходив тиждень іноземних мов.
           Розпочався тиждень створенням    вчителями англійської мови та учнями  11-А  класу  у фойє закладу освіти фотозони з відомими у всьому світі атрибутами англомовних країн. Всі бажаючі з задоволенням робили фотосесії, відчуваючи атмосферу цих дивовижних місць.
         


     

         Учні 11-А класу (вчителі: Платова С.О., Лєнік О.М.) підготували і провели радіопередачу «Знання іноземних мов – це життєва необхідність».
          Продовжився тиждень віртуальною подорожжю до країн, мову яких вивчаємо.  Здобувачі освіти переглядали  відеофільми, знайомимилися з традиціями та звичаями англомовних країн, їх символікою, брали участь у вікторинах, іграх-конкурсах.
          Вчителі англійської мови Сирота Р.П та Барткова В. організували віртуальну подорож для учнів 4В класу  по визначними місцям  Великої Британії, під час якої  здобувачі освіти  поглибили знання про країну , мову якої вивчають. Учні  3Б класу також мали змогу поринути в історію Великої Британії та дізнатись  більше історію виникнення державного прапора "Union Jack" та про Королівську гвардію.
           Вчителі німецької мови Кліменко А.А .та Гаврилюк Р.  підготували інтерактивну гру "Spiel Viel" , під час якої учасники (11-А) продемонстрували та  розширили свої знання про  Німеччину та німецьку мову.
          Вчителі англійської мови Барткова В.Я., Сирота Р.П. , Паламарчук Л.А. провели відомий в усіх англомовних країнах конкурс «Sрelling Bee».  Метою заходу є пропагування правильного правопису слів, для тих, кому англійська мова не є рідною. Юні знавці англійської мови змагалися у вмінні швидко «проспелінгувати» слова, тобто назвати їх за особливостями написання.  Багато учнів проявили швидкість та точність, отримали море позитивних емоцій і вдосконалили навички письма.
         Григорчук Я.Б., Лєнік О.М. провели гру «Самий розумний » для 7-В класу.
         Здобувачі освіти  6-7- х класів  брали участь у грі-квесті «Весела Англійська». Організатори гри – вчителі англійської мови Скрипник В.Ю., Трофименко І.М. підготували цікаві загадки, кольорові кросворди, творчі завдання. Пройшовши 9 інтелектуально-розважальних станцій, учні продемонструвати свої знання з англійської мови, показали свої таланти, вміння працювати в групах, проявили творчі здібності.Паламарчук Л.А. провела Інтелектуальну гра «Хто найкраще знає англійську»(6-А , 10-Бклас).
                  Протягом тижня здобувачі освіти  переконалися, що вивчення іноземних мов - це не лише важка праця. Для багатьох учнів - це справжнє задоволення.
       Молодші школярі із задоволенням розгадували загадки, кросворди, виконували завдання на інтерактивній дошці з допомогою вчителів англійської мови.
          Вчителі Платова  С.О., Лєнік разом з 11-А класом  ознайомилися з традиціями чаювання в Англії, побувавши на "Muffin Party". Ткачук І, Мельник І. підготували презентацію та підібрали ряд відеороликів .
       Скрипник В.Ю.провела  брейн-ринг на тему "We love English" у 6-В класі. Учні класу були поділені на дві команди та виконували різноманітні завдання, такі як : " Назви слова по літерах"("Spell the word "), " A false letter "(учні знаходили на картках неправильну літеру та утворювали слова) "A magic square" (Завдання учнів полягало у тому, щоб обрати будь-яке число від 1-9 та виконати завдання, яке їм дісталось) "Несправний телефон" ("Bad telephone "). На завершення учні презентували малюнки на тему "We love English".
         Здобувачі освіти 6-Б класу (вчитель Лєнік О.М.)взяли участь у захисті проєктних робіт на тему: «I Can Do It». Всі учасники творчо та відповідально готували презентації, постери, з захопленням демонстрували свої колекції.
      Вчитель німецької мови Ровінська В.В. разом з п'ятикласниками  провела вікторину з використанням ІКТ. Учні мали змогу розгадувати кросворди, ребуси та виконувати інтерактивні завдання, що дало змогу повторити вивчену лексику та підвищити  інтерес до вивчення німецької мови.
         « Насолоджуємоя музикою і вивчаємо англійську» під таким девізом пройшов ще один день тижня. Здобувачі освіти прослухали радіолінійку про роль музики у нашому житті, яку підготували одинадцятикласники Петрук А. та Горобець С. (вчитель Лєнік О.М.). Протягом усіх перерерв у вестибюлі школи всі бажаючі мали можливість познайомитися з творчістю груп «Beetles», « Quine», переглянути кліпи та перевірити знання англійської, намагаючись зрозуміти зміст пісень.
          Закінчився тиждень іноземних мов традиційно живою газетою «I Love English». Деякі шанувальники англійської знімали відеоролики про те, чому вони вивчають англійську. Інші створювали постери і малюнки.



    31.01.2022 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ