Новини

    Тиждень безпеки життєдіяльності

    В умовах повномасштабної війни підвищується роль освіти у підготовці учасників освітнього процесу до дій в надзвичайних ситуаціях. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, алгоритм правильних дій. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

    З цією метою у ліцеї пройшов Тиждень безпеки життєдіяльності (13.11.2023 р. - 17.11.2023 р.).

     

     

     



    В 4-В класі (класний керівник Н.С.Оніщук) пройшла творча гра "Безпека в житті - життя в безпеці". Здобувачі освіти в ігровій формі закріпили навички захисту від наслідків в надзвичайних ситуаціях під час воєнного стану; спостерігали, досліджували у вправі з онлайн- сервісу Learning Apps "Правда- неправда", давали правильну оцінку явищам та вчинкам у вправі "Дешифрувальник", складали алгоритм дій за сигналом " Увага! Повітряна тривога!"; самостійно знаходили вирішення проблемних ситуацій , працюючи експертами у грі "Склади пазл". Відповідальне ставлення до власного здоров'я і життя виховується з дитинства.

    Здобувачі освіти 3-В класу згадали правила поводження в транспорті, поділились реальними історіями з життя та взяли участь у вікторині " Правила знаю- собі допомагаю!"

    Учні 7-А класу ліцею №2 Гніванської міської ради (класний керівник Чернова Г.В.) переглянули навчальне відео, повторили правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, підготували тематичні листівки.

    У 4-Б кл. (кл.керівник Кіт І.І.) пройшов урок безпеки з песиком Патроном "Вибухонебезпечні предмети". Переглянули відео, обговорили життєві ситуації, отримали пам'ятки про поводження з небезпечними предметами.

    У межах Тижня безпеки життєдіяльності у 5-В класі ( кл.кер. Маруневич В.С.) проведено бесіду на тему: "Правила поведінки під час обстрілів та бомбардувань". Мета - формування у здобувачів освіти знань, умінь та навичок щодо дій в умовах артилерійських, мінометних обстрілів, обстрілів стрілецькою зброєю, авіанальотів. Обговорили правила поведінки під час надзвичайних ситуацій у приміщенні, транспорті, на вулиці.

    13 листопада ліцей відвідали представники тренінгового центру Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, які провели для учнів 11-х класів навчальне заняття з допомоги постраждалим під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та у повсякденному житті. Діти ознайомилися з основними принципами домедичної допомоги, отримали практичні навички, які в наш час просто необхідно знати і вміти застосовувати.



    17.11.2023 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ