Новини

    День цивільного захисту

    24 квітня в ліцеї пройшов День цивільного захисту. Основна мета заходів цього дня – навчитися грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я і життя у надзвичайних ситуаціях.

    У 1-Б класі (кл.керівник Т.В.Ясінська) було проведено урок безпеки. Здобувачі освіти переглянули відео про дії з невідомими предметами, взяли участь в інсценізації безпечної поведінки при виявленні небезпечних об'єктів та склали пам'ятку про вибухонебезпечні предмети.

    У 1-В класі (кл.керівник Козоріз Н.Ю.) проведено інтерактивний урок "Мінна безпека". Здобувачі освіти вчились відрізняти вибухонебезпечні предмети, дізнались де вони можуть приховуватись, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватись, якщо ти побачив міну чи боєприпас.

    Здобувачі освіти 3-В класу до Дня цивільного захисту проходили квест "Про пожежну безпеку знай - життя зберігай". Пригадали, як поводити себе під час пожежі, що робити для уникнення біди, зробили висновок, що здоров'я цінний ресурс і його потрібно берегти.

    Учні 4-Б кл.(кл.керівник Кіт І.І.) ліцею отримали більше знань про радіацію, переглянули відео про трагедію Чорнобильської АЕС та її наслідки для навколишнього середовища, виявили свої знання за допомого кубика Блума, визначили проблему та зробили висновок за допомогою прийому Фішбоун, пограли у навчальну гру "Підказки в надзвичайних ситуаціях".

    До Дня цивільного захисту здобувачі освіти 5- Б класу (класний керівник Бегус О.Я) активно відповідали на запитання вікторини "Що ти знаєш про Цивільний захист?" Діти дізналися про стихійні лиха, правила поведінки біля водойм, під час грози, про небезпечні прилади вдома. Повторили, як поводитися під час сигналу " Повітряна тривога".

    Здобувачі освіти 5-В класу (кл.керівник Маруневич В.С.) пройшли віртуальний квест "Безпека понад усе". Мета заходу - вироблення алгоритму ефективних дій безпеки життєдіяльності у дітей під час надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру. Учні пригадали правила поведінки під час повітряної тривоги, правила поводження з вибухонебезпечними предметами, під час пожежі, землетрусу, номери телефонів служб порятунку тощо.

    Учні 6-А класу (вчитель Томко А.В.) пригадали причини виникнення пожеж, правила пожежної безпеки. Розглянули алгоритм використання вогнегасника.

    До Дня цивільного захисту у 7-х класах вчитель біології Чернова Г.В. провела інтерактивні бесіди "Обережно дикі тварини і рослини" . Учні підготували цікаві проєкти та ознайомили однокласників із основними правилами поведінки при надзвичайних ситуаціях з дикими тваринами.

    Здобувачі освіти 8-В класу (класний керівник Паламарчук Л.А.) обговорили п'ять небезпечних горе-ігор, які з'явилися в соцмережах: "Вогняний челендж", "Руфінг", "Біжи або помри","Космічний ковбой", "Шопліфтинг". Підлітки усвідомили небезпеку таких "розваг".

    Для здобувачів освіти 10-Б класу до Дня цивільного захисту було проведено практичне заняття "Правила надання першої домедичної допомоги".





    24.04.2024 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ