Новини

    Тиждень української мови та літератури

    З 9 по 13 листопада 2020 року в ОЗО "НВК "ЗЗСО І-ІІІ ст.-гімназія №2"" був проведений Тиждень української мови та літератури. У зв'язку з дистанційним навчанням усі заходи проходили в режимі онлайн.



    Розпочався Тиждень участю учнів та вчителів у ювілейному ХХ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності, що не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб-акція єднання навколо рідної мови.

     

    Наступного дня, у вівторок, учні 5-11 класів узяли участь у конкурсі ораторського мистецтва «Від Нестора Літописця до сьогодні». Школярі надсилали відеозаписи своїх виступів учителям. За результатами голосування членів журі переможцями стали такі учні: Півторак Вікторія, учениця 5-Б класу; Білоконь Тетяна, учениця 10-Б класу; Акопян Арсен, учень 11-Б класу.

     

       Учителі української мови провели різноманітні мовознавчі та літературознавчі вікторини, ігри; переглядали з учнями мультумедійні презентації, відеолекторії. 

     

        Учні 5-А класу мали можливість позмагатися у фотоквесті за змістом прочитаних казок, зокрема й казки «Фарбований Лис» І.Франка. Роботи Гнатюка В., Недибалюк І., Гаврилко К. визнані найкращими серед  усіх надісланих відповідей.

    Для учнів 5-В класу був проведений усний журнал «Письменники рідного краю». Школярі самостійно були «кореспондентами», «редакторами», «дослідниками». Кожен підготував власну рубрику про митців Вінниччини та презентував її. П’ятикласники провели мінідослідження творчості письменників,  дізналися цікаві факти про відомих земляків.

    Учні 8-В класу  взяли участь у конкурсі  рекламних проєктів  «Обирай українську». Діти  вразили своєю креативністю та винахідливістю.

    Учасники дебатного клубу «Freedom» провели онлайн-засідання щодо підготовки публічного турніру на мовознавчу тематику. Шляхом жеребкування була обрана теза «Зміни сучасного правопису необхідні суспільству» та спікери.

    Зі старшокласниками було проведено поетичний флешмоб «Симфонія пожовклого листя». Учні 10-11 класів у режимі онлайн читали улюблені поезії про осінь, про яскраву й водночас похмуру пору року. Діти ділилися думками про кожен прочитаний поетичний твір.

    Учителі-словесники та вихованці закладу переконалися, що навіть онлайн можна працювати креативно, головне - бажання.

     

     

     

     


     

     



    15.11.2020 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ