Новини

    Презентація краєзнавчого досвіду

     Відкриття з історії України та рідного краю гніванські краєзнавці та вихованці гуртка козацько-лицарського виховання «Джура» популяризують через телебачення, радіо, Інтернет ресурси, журнали. Тісна співпраця у науковій сфері налагодилась між нашою школою-гімназією та Вінницькою академією неперервної освіти, яка має одне із видань «Історичний калейдоскоп». У ньому публікуються вчені, учителі та учні всієї України. 

     



      Нещодавно у журналі «Історичний калейдоскоп» опублікована чергова стаття про відкриття гніванських краєзнавців на чолі із вчителем історії Ковалем Олександром Івановичем. Вона стосується історії виникнення та розвитку давніх загадкових протоміст України. Серед них – Мирівське городище, яке називають «Немирівськими валами» чи «Скіфськими валами».

      Учитель та учні в ході польової практики довели, що це українське поселення, яке виникло в добу неоліту, тобто 8 тис.років тому та залишалось українським до сьогоднішнього дня.

     

     



    22.11.2020 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ