Новини

    Він мав право жити

     8 грудня - День народження Олександра Вапняра, колишнього учні і краєзнавця нашої школи, який загинув у боротьбі за незалежність України у 2015 році. Саме під час проведення Всеукраїнського тижня права є актуальним питання захисту людського життя як найвищої соціальної цінності, визнаної міжнародними та вітчизняними правовими нормами.



    Кожен має невід'ємне право на життя, але у нашого земляка Олександра Васильовича Вапняра  це право відібрали російські окупанти. Він загинув як герой, врятувавши життя своїх побратимів. Високопрофесійний інженер, старший лейтенант, добрий сім'янин, прожив 38 років. Його вшанували в нашій школі-гімназії вихованці гуртка козацько-лицарського виховання "Джура". Вони також є юними істориками-краєзнавцями, які продовжують справу Олександра Вапняра. Козацький рій "Єдність" носить його ім'я. 

    Біля меморіальної дошки було проведено мітинг, гуртківці ознайомились із сторінками біографії нашого героя у залі слави та музеї школи, де зберігаються його особисті речі. Їх передав син Олександра Вапняра Євгеній, який також навчався в нашій школі, а зараз здобуває знання у тому навчальному закладі, де вчився його батько.

    Герої не вмирають!

    Слава Україні! Героям Слава!

     



    08.12.2020 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ