Новини

    Герої Небесної Сотні – друзі нашої школи-гімназії.

     Пам'ять про героїв Небесної сотні нетлінна, тому 19 лютого учні 7-В класу ОЗО "НВК"ЗЗСО І-ІІІ ступнів - гімназія №2"" (класний керівник Лавренчук В.М.) також згадали борців за вільний вибір нашого народу. Учні підготували імпровізовану фотовиставку та дискутували про причини та наслідки Майдану. Учитель історії Коваль О.І. розповів про героїв Максима Шимка та Олександра Капіноса , які були  друзями нашої гімназії. Пам'ять борців вшанували хвилиною мовчання.



     Олександр Капінос та Максим Шимко загинули на Майдані під час Революції Гідності. Їм посмертно присвоєно звання «Герой України». У свій час ці Герої проводили з нашими учнями та учителями позакласні заходи: вишкільні табори, змагання, акції. Олександр Капінос народився у селі Дунаїв Тернопільської області, проживав у Вінниці. Під час канікул він був наставником у козацькому таборі «Хоминська Січ», який був створений тренерами Школи Козацького гарту імені Данила Нечая у 2011 році. Максим Шимко разом із нашими козачатами брав участь у вивченні бойового шляху та вшануванні Богдана Хмельницького, Данила Нечая, Івана Богуна. Ми дякуємо Героям України за Свободу та Гідність та підтримуємо зв’язки з їхніми родинами. Слава Україні! Героям слава!



    21.02.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ