Новини

    МО вчителів освітньої галузі "Суспільні науки"

    14.04.21 року в ОЗО "НВК "ЗЗСО І-ІІІ ст.-гімназія №2"" м.Гнівані відбулося засідання методичного об'єднання вчителів освітньої галузі "Суспільні науки" (керівник А.А. Савчук).
    Суспільні науки – особлива галузь знань, зміни в якій відбуваються майже щодня. Тому вчитель повинен тримати руку на пульсі громадського життя й новітніх тенденцій.


    Як допомогти дітям не загубитися в морі інформації, мотивувати їх для щоденної праці й при цьому не вигоріти самому? Такими були основні питання, які турбували педагогів.
    Присутні вчителі О.І. Коваль, В.В. Брицова, Р.С. Юкало, А.А. Савчук, І.Є. Кравченко поділилися власними напрацюваннями та спостереженнями на засіданні методичного об’єднання. Кожен педагог продемонстрував особистий підхід до їх вирішення. Так, Коваль О.І надихає учнів розповідями про краєзнавчі цікавинки нашої громади та минулі й майбутні подорожі; Брицова В.В. експериментує з новітніми інтерактивними вправами, зокрема на платформі learningapps і творчо переосмислює перевірені техніки, такі як кросворд; Юкало Р.С. використовує платформу "НаУрок" й захоплюється віртуальними екскурсіями; Савчук А.А. заохочує дітей до наукової та пошукової діяльностей, вивчаючи невідомі сторінки історії. Підсумувала виступи колег керівник методичної ради освітнього закладу Кравченко І.Є. словами: "Дистанційне навчання - ідеальний час для саморозвитку, адже зробило пошук нових методів життєвою необхідністю вчителів".
    Педагоги зійшлись на думці, що вирішальними факторами збереження працездатності дітей і вчителів є самодисципліна і творчий підхід.
    На порядку денному також розглянули питання:
    - про результати проходження педагогічної практики студенткою ВДПУ Лютою В.В. (керівник практики О.І. Коваль високо оцінив навики й старанність студентки, наголосивши на її відповідальності й прихильності до дітей);
    - про здійснення внутрішнього аудиту вчителями методичного об’єднання й налагодження системи консалтингу на рівні ОЗО (пропозиція передана на доопрацювання);
    - про поглиблення інтеграції та співпраці між НВК і філіями (було вирішено після закінчення карантинних обмежень організувати спільну пішохідну екскурсію і провести ряд позашкільних заходів);
    Наприкінцi засідання методичного об’єднання вчителі суспільних наук продемонстрували новинки власних засобів дистанційного навчання та поділилися оптимістичними планами на майбутнє. Залишається побажати, щоб усе намічене збулось.
     
     


    15.04.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ