Новини

    Педагогічні читання

    Педагогічні читання «Ефективні форми, методи, засоби організації дистанційного навчання» є актуальними у сучасних реаліях пандемії COVID-19».

     

    30грудня 2021 року у опорному закладі освіти «Навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст-гімназія №2»» Гніванської міської ради відбулися педагогічні читання, як один із заходів з удосконалення педагогічної майстерності педпрацівників, направлений на відкритий обмін досвідом  з навчання та виховання здобувачів освіти.



    Цьогорічні педагогічні читання викликали масу зацікавленості та обговорення, оскільки тема педагогічних читань – «Ефективні форми, методи, засоби організації дистанційного навчання» є актуальними у сучасних реаліях пандемії COVID-19».

    Розпочала захід, із вступним словом, заступник директора з навчально-виховної роботи Бабійчук Т.В., яка зазначила, що пандемія внесла корективи у організацію освітнього процесу і змусила всіх опановувати цифрові інструменти й нові педагогічні підходи та методики навчання. Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх учасників освітнього процесу: педагогічних працівників, учнів та батьків. Організувати якісне навчання з використанням сучасних інтернет та цифрових технологій, надихати й мотивувати учнів на якісне навчання, давати раду технічним проблемам виявилось зовсім не просто. Педагогічний колектив опорного закладу освіти «Навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст-гімназія №2»» Гніванської міської ради шляхом постійного пошуку, випробовування, помилок та успіхів намагався знайти найефективніші форми, методи, засоби та інструменти організації дистанційного навчання.

    В ході методичного заходу вчителі навчального закладу поділились своїм досвідом з таких питань:

    1. Психологічні та педагогічні особливості дистанційного навчання. 

    ( Трофименко І.М.)

    2.    Переваги дистанційного навчання в глобалізованому світі   (Скрипник В.Ю.)

    3.    Важливість компетенцій дистанційного навчання для всіх учасників учбового процесу у глобалізованому світі (Шутак Т.С.)

    4.    Цифрова компетентність як передумова ефективної організації дистанційного навчання ( Ніколішина В.Я.)

    5.    Особливості синхронного та асинхронного режимів дистанційного навчання ( Паламарчук Л.А.)

    6.    Методи та форми дистанційного навчання.( Ліщишина Л.Й.)

    7.    Ресурси інтернету в умовах дистанційного навчання ( Грабар А.П.)

    Атмосфера педагогічних читань засвідчила про загальний інтерес присутніх до питань, що обговорювалися.

     

     

     



    30.12.2021 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ