Новини

    Тиждень історії

    Одним із завдань сучасної шкільної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Уроків історії недостатньо, щоб сформувати такі навички.  Тому в опорному закладі освіти «Навчально-виховний комплекс «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів –гімназія №2»» Гніванської міської ради щорічно проходить Тиждень історії, протягом якого учителі-предметники проводять  різноманітні форми позакласної роботи з предмета,  метою яких є:
    - активізація пізнавального інтересу здобувачів освіти до історії та правознавства;
    - розширення й поглиблення знань та умінь учнів;
    - створення для здобувачів освіти сприятливих умов, які допоможуть застосувати знання й уміння в нестандартних ігрових ситуаціях.
    У рамках цього тижня вчитель  Брицова В.В. провела такі заходи:


    1. 
    Віртуальний тур українськими музеями просто неба для учнів 6-Б, 6-В, 7-В, 7-Б та 10-Б класів.  Висока чіткість зображення допомогла зануритись в історію України й детально розгледіти експозиції, що складаються з надбання різних епох. Така подорож допомогла донести до здобувачів освіти  необхідність збереження культурної спадщини Батьківщини та поваги до традицій і звичаїв.
    2. Змагання між учнями 6 класів  «Кращий крилатий вислів про історію». У результаті школярі розширили знання про фрагменти з історії України. Це сприяло розвитку пізнавального інтересу та збереженню патріотичного духу в кожного громадянина.
    3. Брейн-ринг "Україна - моя країна," у якому активно взяли участь учні 7-Б та 7-В класів. Колективне змагання дозволило вихованцям продемонструвати свої знання історичного матеріалу, уміння аналізувати й порівнювати історичні процеси, робити спроби висловлювати  та обґрунтовувати власну думку про  події минулого. 
    4. Круглий стіл  "Роль жінки в ході історії України XVI- XVIII ст." Робота з різними  видами історичних джерел, розв’язання проблемного питання сприяли розвитку пізнавальної активності  учнів 10-Б класу, а також  формуванню в них уявлень про роль особистості в історичному процесі.


    16.02.2022 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ