Новини

    Тиждень природничих наук

    Відповідно до річного плану роботи освітнього закладу, з метою формування біологічної, географічної, фізичної грамотності, дбайливого ставлення до охорони навколишнього середовища, привернення уваги до проблем екологічного мислення, поглиблення знань з природничих наук з 18.04.22 р. по 22.04.22 р. у нашому закладі пройшов Тиждень природничих наук.



    Упродовж тижня відбулися різноманітні заходи, які сприяли підвищенню інтересу здобувачів освіти до природничих предметів, розширили знання, дали можливість дослідити та презентувати цікаві теми.

           Так, з метою ознайомлення учнів з походженням слів «кохання і любов»; з теоріями кохання; типами кохання, цікавими фактами про кохання, про контрацепцію;   виховання в учнів любові та поваги у взаємовідносинах між чоловіком та жінкою; любові до родини, навколишнього світу; поваги у спілкуванні між друзями, дорослими, молодшими друзями для здобувачів освіти 11-А та 11-Б класу була проведена біологічна подорож з елементами дослідження «КОХАННЯ В БІОЛОГІЇ. ЛЮБОВ ДОРЕЧНА - КОЛИ БЕЗПЕЧНА».

         Вихованці  9-х класів під час позаурочного заходу «Раціональне харчування -  шлях до здоров’я», ознайомились зі шкідливими продуктами харчування; поповнили свої знання про харчові добавки, що використовуються для виготовлення харчових продуктів. Захід пропагував здорове харчування, розвивав пізнавальний інтерес, сприяв розвитку творчої  активності; формував позитивну мотивацію щодо здорового харчування; виховував відповідальне ставлення  до свого здоров'я.

    Учитель біології Ганна Василівна Чернова провела чимало різноманітних цікавих та повчальних заходів, серед яких квест-кімната онлайн «Я краще всіх знаю своє тіло!» (8-А та 8-В класи), інтелектуальна гра «Грибний турнір»        (6-Б та 6-В класи), гра-вікторина «Знавці флори та фауни» (5-А клас).

    Здобувачі освіти 6-их класів з учителем Марꞌяною Володимирівною Ткачук поглибили та розширили знання з географії  під час вікторини знавців загальної географії «Перший успіх». Вихованців 5-А класу вчитель природознавства ознайомила з екологічними проблемами довкілля під час бесіди «Моє довкілля – моє майбутнє». Діти 1-6 класів проявили свою індивідуальність та творчі здібності під час конкурсу малюнків «Планета в небезпеці. Захистимо її», який  організувала Марꞌяна Володимирівна.


    Учителем фізики й астрономії І.Є.Кравченко було проведено бесіди з учнями 11-А  та 11-Б класів. Темою бесід була історія появи календаря, зміни в літочисленні, календарі різних народів, країн, культур; у 10-Б класі вчитель провела кроссенс "Мобільний телефон", під час проведення якого учні вирішували асоціативну головоломку нового покоління, знаходячи асоціативний зв'язок між завданнями; учні 8-А та 8-Б класів під час позакласного заходу дізналися про цікаві факти про слух, що допомогло їм краще пізнати свій організм, осмислити мудрість природи; з учнями 8-В класу Ірина Євгеніївна організувала й провела інтелектуальну гру "Робочий аркуш", під час якої здобувачі освіти запропоновану вчителем сторінку доповнювали письмовим інструментом, продемонструвавши знання з різних природничих наук.

     

    Майя Петрівна Добачевська підтримала в здобувачів освіти дух суперництва, допомогла проявити дітям кмітливість та неординарність під час геовікторини «Євразія», розгадування біологічних загадок «Знай, люби, бережи» (7-В і 7-Б класи) та  інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» (10-А).

    Діти мандрували стежками географії під час гри-квесту «Географічний калейдоскоп» разом з учителем географії Мисліцкою Ольгою Василівною (8-В клас); ознайомилися з представниками флори та фауни України під час показу презентації на тему «Сторінками Червоної книги України»» (5-В клас).

    Учителем фізики Дрозд Аллою Миколаївною був проведений інформаційний вісник онлайн «Зародження та розвиток фізики» (7-і класи) та фізична онлайн-вікторина «Знавці фізики» (9-Б) . Під час цих заходів здобувачі освіти дізналися багато нового та цікавого  матеріалу, змогли проявити свою неординарність та індивідуальність.

    Для здобувачів освіти 7-их класів учитель хімії Розгонюк Оксана Володимирівна провела «Хімічний турнір», під час якого діти змогли проявити свої знання та розширити свій світогляд.  Відбулася онлайн-конференція для 10-их класів «Хімія і прогрес людства», де десятикласники обмінялися думками стосовно альтернативних джерел палива, підняли питання захисту людей від хімічної зброї та обговорили питання здорового харчування. Здобувачі освіти 11-их класів відчули себе справжніми працівниками хімчистки та шеф-кухарями під час віртуальної екскурсії «Весела кухня та італійська хімчистка».  Девятикласники  поділилсь своїм досвідом з питання «Хімія  і здоровя людини»  під час захисту власних проектіва вихованці восьмих класів змагалися  за перемогу під час хімічного квесту .

    За підсумками тижня було виявлено певне коло інтересів здобувачів освіти для планування й проведення заходів у наступному навчальному році. Проведені заходи активізували пізнавальний інтерес здобувачів освіти до вивчення географії, біології, хімії, екології та фізики; сприяли ініціативності й самостійності; розкриттю індивідуальних здібностей дітей.

     

     



    22.04.2022 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ