Новини

    День Гідності та Свободи

    21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.

    З метою збереження та донесення до сучасного покоління об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття у ліцеї відбувся ряд заходів.

     



    До Дня Свободи та Гідності України здобувачі освіти 1-В класу (кл.керівник Козоріз Н.Ю. ) провели годину спілкування "Україна починається з мене". Захід сприяв вихованню почуття гордості та єдності за рідну Україну, а також за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

    Учні 2-Б класу створили серію малюнків патріотичного спрямування. Роботи виставлено у вестибюлі ліцею.

    Педагог-організатор спільно зі здобувачами освіти 3-А класу працювали над створенням тематичного постера "Ми вільні творити майбутнє": діти розфарбували планету, відокремили на ній Україну, виготовили патріотичних голубів, а на символічних долоньках написали побажання для українців.

    Зростаємо гідними громадянами своєї держави!

    День Гідності та Свободи не залишив байдужими й здобувачів освіти 3-Б класу. Діти виготовили макети листівок, розмалювали їх та написали власне розуміння понять "гідність", "свобода".

    Здобувачі освіти 3-В класу за ініціативи педагога-організатора працювали над створенням плаката "Ангели волі": жовто-блакитні фігури янголів - як символ захисту рідної землі від загарбників, символ людей, котрі виборювали європейське майбутнє для України, символ Небесної Сотні. Трепетно діти вирізали та оформлювали сердечка, якими обклеїли кордони нашої держави, написали на них свої побажання та думки, слова подяки за гідне майбутнє!

    Для здобувачів освіти 4-х класів педагогом-організатором проведено захід, який присвячувався славним синам і донькам, що у розквіті сил віддали свою молодість, і найдорожче - життя!

    Обговорили історію виникнення свята, витлумачили поняття "свобода", "гідність", "революція", схилили голови та вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, переглянули фрагмент виконання гімну України на Майдані Незалежності, закріпили знання адаптованими до віку завданнями.

    Учні 7-А класу ліцею №2 Гніванської міської ради (класний керівник Чернова Г.В.) приняли участь у нью-йоркській виставці до Дня гідності та Свободи " Color your heart" (Колір твого серця) від міжнародної організації UNICEF. Для цього учні розмалювали сердечка. Кольоровими олівцями та фломастерами вони позначили ті почуття, які вони відчувають зараз (кожне почуття позначене різним кольором). Почуття різні: і сум, тривожність, радість, гордість тощо. Щиро віримо в нашу перемогу. Хай у малюнках наших дітей завжди буде більше яскравих відтінків. Все буде Україна.

    З метою збереження та донесення до сучасного покоління об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття у ліцеї відбувся виховний захід "Територія гідності та свободи" для здобувачів освіти 7-11 класів. Згадали хронологію доленосних подій, переглянули фрагменти відеозаписів, згадали хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні...

    Пам'ятаймо тих, хто боровся за права людини, громадянські права, за свободу та майбутнє України!

    21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят, встановлене на честь двох революцій - Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У 2023 році ми відзначаємо перший ювілей Революції Гідності - 10 років. В цей день учні 6-А кл. (кл.керівник Кришталь О.М.), 7-Б кл. (кл.керівник Бевза Г.І.), 8-А кл. (кл.керівник Ткачук М.В.) та 8-Б кл. (кл.керівник Трофименко І.М.) відвідали пам’ятник Героям Небесної Сотні «Дерево Свободи». Це дерево вишні, яке немов «проростає» із землі, зображеної у вигляді карти України. Учні дізналися багато важливих фактів від учителя історії ліцею №2 О.І.Коваля про знакові події, які коштували життя багатьом українським патріотам та вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв Небесної сотні, які загинули, виборюючи вільне і гідне майбутнє для всіх українців.


     

     



    22.11.2023 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ