Новини

    Голодомор - біль серця всієї України...

    Голодомор - традиційна тема кінця листопада, коли українці вшановують пам’ять про мільйони  жертв однієї із найбільших трагедій в історії нашої країни. Хоча про ті події написано вже багато наукових праць, книг, статей, знято фільмів, але нам потрібно пам’ятати   та говорити про це кожного року, тому що  тільки виповівши минулі страждання, викричавши давній біль віднайде себе  український  народ.

    З метою вшанування пам'яті жертв Голодомору до 90-х роковин у ліцеї педагогом-організатором створено тематичну виставку "Голод - помста за свободу".

    Учитель історії (Коваль О.І.) провів для здобувачів освіти 9-Б та 11-Б класів урок-екскурс "Україна пам'ятає!".
     
     

     



    До Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. учні 4-Б кл. (кл. керівник Кіт І.І.) переглянули відео "Голодний дух", вшанували пам'ять хвилиною мовчання, виконали завдання і виготовили свічку пам'яті.

    Зовсім нещодавно під час навчально-пізнавальної подорожі «Вивчаємо Поділля» здобувачі освіти 6-А класу (класний керівник Кришталь О.М.) відвідали музей пам'яті жертв Голодомору на Хмельниччині. Це перший в Україні й нині найбільший за кількістю експонатів музей, який розташований у корпусі замку Державного історико-культурного заповідника «Меджибіж». Учитель історії Коваль О.І. розповів дітям про страшну сторінку в історії нашої країни та наголосив, що люди повинні пам'ятати про цю важку трагедію, щоб вона не повторилася в майбутньому.

    24 листопада до Дня пам'яті жертв Голодомору шестикласники відвідали тематичну виставку, яка розміщена в бібліотеці. Шкільний бібліотекар Омельянова Т.Г. провела для учнів урок-реквієм «Пам'яті незгасна свіча».

    Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

    25 листопада о 16.00 долучіться до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

    Запаліть свічки і лампадки біля могил, меморіалів і пам’ятників жертвам Голодомору 1932-1933 років, на центральних площах і вулицях міст і сіл України, на підвіконнях осель.



    24.11.2023 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ