Новини

    Тиждень природничих наук

    Розпочинаємо калейдоскоп природничих наук. Хімічним блоком відкриваємо тиждень. З учнями 7-Б та 7-А класів (учитель Коренюк К.О.) провели інтелектуальне змагання "Хімічні перегони" де учасники змагалися між собою у міні групах, та отримували почесне звання "Юний хімік". З учнями 8-В класу проводили експериментальне дослідження "Як жорстка вода впливає на властивості мила". Досліджували властивості мила, та як воно себе поводить, у різній за жорсткістю, воді.

     



    Другий день Тижня відкриває блок - Біологія. У 10 класах (учитель Чернова Г.В.) провела пізнавально-стратегічну гру "Людина зсередини". Учні демонстрували під час гри грунтовні знання з будови та роботи основних систем організму, здорового способу життя , першої допомоги при травмах та безпеці тощо. Найкращими стали Герасимчук Я., Дацюк В., Степаненко А.(10-А), Братерський Д., Вишняускас В., Ткачов В. (10-Б). Граємо, навчаємося та розвиваємося із задоволенням!

    Продовжуємо Тиждень природничих наук. Сприяти формуванню та розвитку в учнів інтелектуального потенціалу; виховувати та стимулювати творчу діяльність здобувачів освіти допомагають ігрові форми. Учні 7-Б класу визначили хто є кращим знавцем у грі "Зоологічне асорті" (учитель Чернова Г.В.). Найкращі результати показали Дерев'янко О. та Кузьміна В.

    Важливим для підростаючого покоління є виховання любові до тварин, поваги до вірності, відданості домашнім улюбленцям. Учні 9-В (учитель Бабійчук Т.В.) організували фотовиставку "Мої домашні улюбленці". Запрошуємо і вас переглянути світлини!

    Біологія людини не може залишити нікого байдужим, адже це наука про кожного з нас. Учні 8-А та 8-Б класів (учитель Коренюк К.О.) виготовляли об'ємні моделі органів людини та малювали плакати по даній тематиці.

    3 день Тижня природничих наук відкриваємо блоком "Пізнаємо природу" (5-6 ті класи). Сьогодні технологія проектної діяльності вважається однією з перспективних технологій навчання, тому що вона створює умови для творчої самореалізації учнів, підвищує мотивацію для отримання знань, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей.

    Четвертий день Тижня природничих наук - відкриває блок Фізика. Між 10 - 11 класами (учителі Дрозд А.М., Подудало Т.П.) відбувся захід "Фізика на кухні". Учні виконуючи різні завдання обговорювали і пояснювали фізичні явища, процеси, закономірності, які відбуваються на кухні щодня. Світ фізичних явищ надзвичайно різноманітний. Вивчаючи найпростіші правила, можна вивести загальні закони. Прекрасним місцем для спостереження фізичних явищ і проведення фізичних експериментів є звичайнісінька кухня. У цьому місці відбувається безліч явищ : світлові, теплові, електричні, електромагнітні та інші.

    Останній день Тижня природничих наук - блок Географія. Інтелектуальні ігри з географії сприяють розвитку вмінь використовувати здобуті теоретичні знання на практиці; розвивати пізнавальні здібності учнів, інтерес до географії як до науки, творчу активність, вміння швидко та раціонально приймати рішення, логічно мислити, працювати в команді. Учні 10-A запросили нас на гостини в Мексику, 11-А по сходинкам відшукали скарбницю знань, 11-Б продемонстрували чудові знання з різних природничих наук та заробили свої піастри у грі "Про все на світі" (учитель Чернова Г.В.).

     



    17.03.2024 | Aдмін

    Вернутись назад
Управління освіти і науки Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Вінницька академія безперервної освіти 
ТИВРІВСЬКИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ